Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dat het het niet goed gaat met de toekomst van het autosalon bewijst het lange lijstje met afwezigen voor het Salon Mondial de l’Automobile 2018. Gelukkig valt er toch nog het een ander te zien in de gebouwen van Expo Porte de Versailles. DRIVR tipt alvast op deze nieuwigheden die op 2 oktober van onder het doek zullen gaan.

Audi SQ2 quattro

2018-Audi-SQ2

Het Audi S-gamma wordt opnieuw wat breder met de lancering van de SQ2 quattro. De SQ2 krijgt een 2.0 TFSI benzine met een vermogen van 300 pk en 400 Nm koppel (tussen 2.000-5.200 tpm), en wordt gekoppeld aan een 7-traps S tronic met dubbele koppeling. Het lage gewicht van de motor (150 kg) draagt volgens Audi bij aan een goede gewichtsverdeling. Tevens krijgt de SQ2 een met 20 mm verlaagd S sportonderstel en Audi’s progressive steering met variabele overbrenging. Visuele verschillen zijn er in de vorm van buitenspiegels in aluminium-look, achterspoiler en een diffuser met vier uitlaatpijpen. 18-duims lichtmetalen velgen met 235/45-banden zijn standaard. Als optie zijn 19 inch wielen beschikbaar. De Audi SQ2 wordt in januari 2019 op de Belgische markt verwacht.

BMW 3-Reeks G20 (MY 2019)

2019_bmw_3_reeks_g20

Sinds de Alfa Romeo Giulia en Jaguar XE hun introductie maakten is de 3-Reeks niet langer de ongekroonde rijdersberline van het segment. Met de komst van de nieuwe G20 wil BMW graag orde op zaken stellen. Het belooft daarom een scherpere 3-Reeks met meer Performance-versies dan ooit. Maar of dat zal volstaan om zijn kroon terug te nemen is nog maar de vraag. Al vliegt BMW er wel meteen goed in met de lancering van de M340i bovenaan het gamma. Met het design neemt het zo goed als zeker wel geen enkel risico. Wat had je gedacht.

DS7 Crossback E-Tense plug-in hybride (benzine)

2018 DS 7 CROSSBACK - E-Tense 4x4

Ondanks zijn systeemvermogen van 300 pk en 450 Nm mikt DS uiteraard niet op een klassiek DRIVRs-publiek met deze vierwielaangedreven DS7 Crossback E-Tense plug-in hybride. Toch mag het belang van deze plug-in hybride niet worden onderschat. Want behalve in deze DS7 Crossback zal de semi-elektrische aandrijving ook worden aangeboden in de Peugeot 3008 en de nieuwe vierdeurscoupé Peugeot 508 en break 508 SW. De DS7 Crossback E-Tense krijgt een 1.6 PureTech benzine die gekoppeld wordt aan een 13,3 kWh-batterij. Goed voor een puur elektrisch rijbereik van zo’n 50 km en een sprint naar de 100 km/h in 6,5 s.

Hyundai i30 Fastback N

2018 hyundai i30 fastback n

Met de Hyundai i30 N hebben de Koreanen hun voet tussen de deur van het hot hatch-segment gekregen. Meer zelfs, de hete Koreaanse hatch heeft meteen een pak gevestigde waarden het nakijken gegeven. Nu willen Albert Biermann en de zijnen dat succes bestendigen met de komst van het tweede model binnen de N-lijn. De afgeleide i30 Fastback N komt bovendien met een resem updates die al snel hun weg zullen terugvinden naar de hatchback.

KIA Ceed GT (2018)

2018 Kia_Ceed GT

Hoewel KIA en Hyundai zusterbedrijven zijn, en de nieuwe Ceed (GT) zijn basis deelt met de i30 (N), kiezen beide bedrijven bewust voor een andere invalshoek. Waar Hyundai op de GTi-rijder mikt, zet KIA een iet lauwer GT-product in de markt. Een tandem die tot op heden goed gewerkt heeft. De nieuwe Ceed GT krijgt een 204 pk sterke 1.6 benzine en een chassisafstelling getekend Albert Biermann. Laat maar komen.

Mercedes-AMG GT 43 4-door Coupé

2018 mercedes amg gt 4-door coupe

Verwarring alom in het Mercedes-AMG-gamma. Het verschil tussen de vierdeurs CLS en deze AMG-GT 4-door Coupé is enerzijds substantieel groot, maar anderzijds ook lastig te begrijpen. Zeker visueel. En nu ook de 4-door Coupé er in AMG 43 editie komt is het al helemaal lastig om de bomen door het bos te zien. De GT 43 4-door Coupé krijgt immers dezelfde 3.0-liter zes-in-lijn met milde hybride-technologie als de CLS 450 (en S 450). En zeggen dat er ook nog een GT 53 4-door Coupé en GT 63 4-door Coupé in de brochures staan.

Peugeot e-Legend Concept

2018 PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

Met de e-Legend solliciteert Peugeot voor een nieuwe Back To The Future. Zijn design hint immers naar de door Pininfarina getekende 504 Coupé. Maar onderhuids is de puur elektrische en vierwielaangedreven concept helemaal bij de tijd. Zijn 463 pk en 800 Nm sterke aandrijflijn is in theorie goed voor een rijbereik van zo’n 600 km en een sprint naar de 100 km/h in minder dan 4 s. Uiteraard is de concept ook semi-autonoom. Daarbij pakken de Fransen uit met een automatische piloot met verschillende persoonlijkheden.

Skoda Kodiaq RS

2018 skoda kodiaq rs

Met de aanstaande Kodiaq RS solliciteert Skoda naar een van de meest vermoeiende teasercampagnes ooit. Gelukkig valt er al het en en ander te vertellen over de nieuwste telg van het RS-gamma. Die (optionele) zevenzitter krijgt een 240 pk sterke 2.0-liter BiTDi dieselmotor en standaard rode remklauwen en 20-duimers. Voldoende voor de Tsjechen om alvast het Nürburgringrecord te claimen voor de snelste zevenzits SUV. Op andere details is het evenwel nog eventjes wachten.

Suzuki Jimny (2018)

2019-Suzuki-Jimny

De nieuwe Suzuki Jimny is even sportief als de Bugatti Chiron offroadwaardig is. Maar toch dragen we Suzuki’s kleinste offroader een warm hart toe. Al was het maar voor zijn bescheiden inborst, dito prijskaartje, eerlijk design en oerdegelijke offroadcapaciteiten. De nieuwste versie komt bovendien met een behoorlijk stoer design dat nog het best kan omschreven worden als het liefdeskind van een Mercedes G-klasse en (wijlen) Land Rover Defender.

Verder nog:

AUDI e-tron quattro

AUDI Q8

BMW X2 M35i

BMW Z4 M40i

BMW Vision iNEXT

BMW 8-Reeks (G16) (2018)

FERRARI 488 Pista Spider

LEXUS LC Flare Yellow Edition

LEXUS RC Coupé (facelift)

MCLAREN 600LT

MERCEDES-AMG A35

PORSCHE Macan (facelift)

RENAULT Mégane RS Trophy

ROLLS-ROYCE Cullinan