Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
HnmijFnOR9I

Het potentieel van de Mazda RX-7 was zo groot dat quasi geen enkel exemplaar standaard is gebleven. Davide Cironi wist er niettemin toch eentje te bemachtigen via de Zwitserse Mazda-importeur en kon proefondervindelijk ervaren wat een RX-7 nu zo bijzonder maakt.

Tussen 1978 en 2002 en verdeeld over drie generaties bouwden de Japanners iets meer dan 800.000 exemplaren van de RX-7. De sportieve coupé met unieke Wankelmotor viel al snel in de smaak bij het brede publiek, niet in het minst vanwege zijn grote tuningpotentieel en de brede aftermarketscene die zich al snel rond de auto ontwikkelde. Daardoor is het niet evident geworden om nog een origineel en puntgaaf exemplaar van de onderhoudsgevoelige coupé op de kop te tikken. Los daarvan is het wel de moeite om de Mazda op je shortlist te zetten. Want de RX-7’s reputatie is er uiteraard niet zomaar gekomen.