Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
eqy0T9DQ4pA

Slechts drie van de twintig Porsche 911 Targa’s in rijkswacht-specificatie hebben de tand des tijds overleefd. Petrolicious brengt nu een passende ode aan het stukje Belgisch erfgoed.

Terwijl we de agenten van vandaag vooral associëren met vrij anonieme Volkswagens, Volvo’s of zelfs BMW’s, was dat in de jaren ’70 anders. Toen beschikten bepaalde korpsen over snelle werkpaarden zoals een BMW’s 2002 ti, Golfs GTI, Volvo’s 240 Turbo en zelfs Porsches 911. De toenmalige rijkswacht nam in 1976 twintig 911 Targa’s in gebruik die vooral dienst deden om de snelwegen te patrouilleren. Speciaal daarvoor beschikte elk van de Targa’s niet alleen over de nodige extra hoeveelheid communicatiemiddelen in de vorm van zwaailichten, sirenes en een heuse telefoon, maar ook over gekietelde en 210 pk sterke flat six die rechtstreeks was overgenomen van de legendarische 2.7 RS!