Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dakloze Ferrari’s met een V12 voorin zijn de laatste decennia altijd al extra bijzonder geweest. En dat is voor deze one of SP3JC niet anders.

Ferrari’s Special Projects-afdeling draait de laatste jaren overuren met unieke Ferrari’s links en rechts. Sommige worden voorgesteld via een persbericht of ‘lekken’ uit, andere zullen we misschien wel nooit te zien krijgen. Wat wel zeker is, is dat je klant aan huis moet zijn in Maranello vooraleer je nog maar in aanmerking komt. Voor gerenommeerd Ferrari-specialist John Collins, de bezieler van deze SP3JC, is dat uiteraard niet anders.

2018_ferrari_sp3jc_05

2018_ferrari_sp3jc_022018_ferrari_sp3jc_06

Zijn opdracht was duidelijk: Tover een F12 TDF berlinette om tot een pure en compromisloze roadster. Eerder deden de Italianen al hetzelfde met de F12 TRS, een dakloze variant op basis van de reguliere F12. Maar ditmaal namen ze dus de hardcore Tour de France als basis. Het koetswerk wijkt daardoor ook af van dat van de TRS. Wel hebben ze één bijzondere feature behouden en dat is het feit dat de atmosferische V12 ook met de kap gesloten zichtbaar blijft.

2018_ferrari_sp3jc_03

Voor de bijzonder kleurencombinatie liet Collins zich inspireren op zijn liefde voor Pop Art met een combinatie van Azzurro Met en Giallo Modena over een grondkleur van Bianco Italia. Diezelfde kleuren komen ook terug in het extravagante interieur. Al ontbreken daarvan jammer genoeg officiële beelden. De SP3JC is het resultaat van een meer dan twee jaar durende samenwerking tussen Collins en Ferrari Special Projects.