Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
lPsbOT2dG9A

Of wanneer architectuur, kunst, een vleugje octaan en goede smaak in het algemeen samensmelten tot een fenomenaal geheel. En dat in het centrum van Berlijn.

Juerg Judin is een man van vele talenten. Als galerijhouder, filmproducent, amateur-ornitholoog, kunstkenner en -verzamelaar in het algemeen, is hij sowieso van vele markten thuis. Maar wat hij in de Berlijnse wijk Schöneberg tot stand heeft gebracht, is misschien nog meer indrukwekkend. Hij kocht er een oud en vervallen tankstation uit de jaren ’50 op dat meer dan een decennium vergeefs te koop stond, en toverde het om tot een oase van rust te midden de drukte van de wereldstad.

Huiselijke sfeer

Daarbij werd de originele architectuur uiteraard in ere gehouden. Maar toch wist Judin er zijn eigen draai aan te geven en het icoon uit de Wirtschaftswunder-jaren een huiselijke sfeer te geven. Een moeilijke evenwichtsoefening, zonder meer. Maar eentje dat in dit geval bijzonder geslaagd is, niet?

[Meer info op: freundevonfreunden]