Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
EQNwcUAGRf4

Project Retro Rally: Van betaalbare Mercedes-klassieker tot Rallywagen

Mercedes heeft de handen in mekaar geslagen met het Britse octaanplatform Car Throttle om een 50 jaar oude S-Klasse van vermoeide klassieker tot rallywagen op te waarderen. En of dat interessante internettelevisie oplevert.

Sinds ‘de kleine’ en ‘de lange’ van Wheeler Dealers alleen nog via hun advocaten communiceren, blijven de liefhebbers van het betere sleutelwerk wat op hun honger zitten. Een leemte die Mercedes graag laat opvullen door het camerateam van Car Throttle, dat een oude W108 in Stuttgart mag omvormen tot een ‘rallywagen’ voor regelmatigheidsritten.

Nu wil het toeval dat de Ster in kwestie geen onbekende is voor ondergetekende. Collega-fotograaf Dennis Noten heeft er vorige zomer een poos mee rondgetoerd in het kader van een #MBSocialCar-campagne, bedoeld om het erfgoed van Mercedes onder de aandacht te brengen op de sociale media. Stellen dat de 280S op de nodige bijval kon rekenen in België, is dan ook een understatement.

Maar zelfs zonder die persoonlijke link is de videoreeks meer dan de moeite waard om te volgen. Toegegeven, de Brits-Duitse presentator is van het -nu ja- enthousiaste type, maar dat neemt niet weg dat er heel wat info te rapen valt over de renovatie van klassiekers in het algemeen en Mercedessen in het bijzonder. Een echte aanrader, zeker tijdens wat maartse buien.

Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering op het Youtube-kanaal van Carthrottle en een alternatieve kijk bij Mercedes zelf.