Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
h1RCa5hq0Mw

De oer-Japanse show Best Motoring voelt twee getunede versies van de Honda S660 aan de tand om te zien welke tuner zijn huiswerk nu het best gemaakt heeft.

Honda verkoopt zijn sympathieke S660 niet aan deze kant van de aardbol en dat is jammer. Want hoewel de kleine Roadster in standaardvorm slechts over een 63 pk sterke en 660 cc kleine geblazen driecilinder beschikt, kan het concept wel pronken met een leeggewicht van 830 kg, achterwielaandrijving en een fijne handgeschakelde zesbak.

Maar wie Honda en Japan zegt, zegt ook een grote aftermarket scene. Zowel HKS als Spoon, twee respectabele Japanse tuners, hebben zich sinds zijn lancering over de S660 gebogen, en hebben zo hun eigen visie over hoe je de standaard S660 nu juist naar een hoger niveau tilt.

De zwarte S660 heeft de HKS-behandeling gekregen en zet vooral in op extra power, terwijl de witte S660 van Spoon, naast extra pk’s, eerder de handling en stijfheid heeft willen optimaliseren. In typische Best Motoring-stijl gaan beide in een rechtstreeks duel op het scherpst van de snee om te zien welke de winnaar is. Place your bets met andere woorden, en vergeet uiteraard de ondertitels niet aan te zetten.