Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
jn3LlzVLPGs

Bijna 30 jaar na zijn overwinning op Le Mans mag Brits piloot Martin Brundle nog eens plaatsnemen achter het stuur van ‘zijn’ Jaguar XJR-12.

De Silk Cut XJR-12 dateert van toen Le Mans nog gereden werd met de lange rechte, en is grotendeels wars van al te gecompliceerd spoilerwerk. De focus lag dus niet voor niets op pure (top)snelheid. En dat maakt van de XJR-12 een van de fraaiste uithoudingsracers aller tijden. Voor Brundle, die voor de gelegenheid ook zijn racende zoon naar het circuit van Silverstone heeft meegebracht, is de Jag echter veel meer dan een knappe, handgeschakelde racebolide. Want met de XJR-12 wist hij immers zijn eerste en enige overwinning op Le Mans te behalen.