Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we voortaan weer wekelijks serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

The Watches Of James Bond (And Why They Matter) – Hodinkee

sean connery_astonHoewel we 007 tegenwoordig vaak associëren met platte product-placement, was dat vroeger heel wat minder het geval. Toegegeven, er waren enkele commerciële deals die later bijzonder lucratief gebleken zijn, waaronder die van Aston Martin, maar niet lang alle gadgets sierden het grote scherm met grote commerciële motieven. Daaronder vallen ook heel wat van Bond’s horloges die – tot en met de komst van Omega – eerder en bijrol speelden. En dat maakt ze net extra interessant.

– Pieter Ameye – Coördinator

How Realistic is Le Mans ’66? – gq-magazine.co.uk

Er is al veel inkt gevloeid over de prent Le Mans ’66, en over het algemeen zijn de recensies positief. Op het soms te hoge Hollywood-niveau (lees: lullige explosies & eindeloze gear-shifts) na, kan ik dat zeker beamen. De beelden zijn ronduit prachtig, en de geloofwaardigheid van de setting zit helemaal goed. De cinefiel in mij was zeer tevreden, maar de historie-nerd keerde net iets minder tevreden naar huis.

– Bert Claes, Fotograaf

Graham Chapman’s Eulogy by John Cleese

Voor John Cleese, Graham Chapman, Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones en Terry Gilliam, beter bekend als Monty Python, kon er met zowat alles gelachen worden. Ze betekenen voor (televisie)humor wat de Beatles voor de popmuziek betekenden! Maar ook zij bleven niet gespaard van de nodige miserie, zoals het vroegtijdige heengaan van Chapman, die in Life of Brian de titelrol vertolkte. De aanwezigen op Graham’s begrafenis werden toegesproken door John Cleese, op zijn eigen, aparte manier. Hilarisch, ondanks alles!

– Koen De Beer – Freelancer

Guy Garvey’s Finest Hour – BBC Radio 6

Zij die weten dat ik nogal gepassioneerd met muziek bezig ben (vroeger als beoefenaar, nu vooral als luisteraar), vragen me weleens hoe ik mijn digitale platenkast blijf spijzen. Mijn repliek is al jaren dezelfde: dankzij Guy Garvey’s Finest Hour. Een radio-uitzending die sinds 2006 op BBC Radio 6 loopt en altijd even eclectisch is. Straffer nog: Elbow zelf, waar Guy Garvey de frontman van is, komt er eigenlijk nooit in voor. De rest is doorgaans om duimen en vingers bij af te likken.

– Ken Divjak, Redacteur

België klimaatneutraal – wtnschp.be

Kan België de klimaatdoelstellingen halen? Ja, aldus Hubert Rahier en Willy Baeyens, twee professoren verbonden aan de VUB. In hun driedelige blog focussen ze zich op de huidige energiemarkt, de verwachtingen voor de toekomst en de haalbaarheid van hernieuwbare energie. De blog is objectief en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar ook voor niet-ingenieurs erg verstaanbaar!

– Freek Temse – Freelancer