Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

We kunnen ons inbeelden dat (Nederlandse) F1-fans toe zijn aan een verzetje, nu zowat de halve GP-kalender verschoven of geannuleerd is. Of de Omologato Zandvoort Automatic dat gemis kan goedmaken?

Omologato Watches is een Brits merk dat onder het kopje ‘sporthorloges’ valt. Verwacht dus geen grote sier of huiseigen binnenwerken, maar betaalbare stukken die in dit geval duidelijk naar de motorsport refereren. Het overgrote deel van hun aanbod is fors van kaliber en alles behalve subtiel, wat voor de Gentleman Drivers allicht teveel (of net te weinig) van het goede is.

Omologato Zandvoort Omologato Zandvoort

Toch passeert er af en toe een model dat tenminste zijdelings de aandacht van de DRIVR-community trekt – zoals bijvoorbeeld de gelimiteerde James Hunt Chronograph (l), die in samenwerking met Hunt Jr. tot stand kwam, of de Derek Bell 500 Chrono (r), waar zijne Le Mans-hoogheid persoonlijk bij betrokken was. Maar toch denken we dat er nog een beter alternatief in de Omologato-catalogus staat, te weten de Zandvoort Automatic.

Eenvoud troef

Voorzien van een zogenaamde turtle case en een eenvoudige datumcomplicatie presenteert de Zandvoort zich veel soberder dan de drukke chrono’s waar Omologato schijnbaar een patent op heeft. De atypische kroon op de 4-uurspositie voegt ook wat sprankel toe, terwijl de wijzerplaat iets van de gegeerde roulette-dials weg heeft. Een zwarte racing strap met subtiele perforatie maakt het plaatje af, gecomplementeerd door een extra nato-band die je bij aankoop erbij krijgt.

Omologato Zandvoort

Omologato Zandvoort

Achter het deksel, waar de contouren van het (oude) circuit van Zandvoort op staan, tikt er een automatisch uurwerk van Japanse makelij. De ingebouwde 8215 is weliswaar niet het beste wat Miyota op stock heeft, dankzij een ritme van 21.600 vibraties per uur krijg je nog steeds een secondefunctie die niet één keer maar zes per seconde tikt om de beweging van de oranje wijzer haast vloeiend te maken. Een gangreserve van 41 uur maakt het mechanische plaatje af, saffier voor het glaasje en 316L staal voor de kast zorgen voor gedegen esthetische kwaliteiten.

Kyalami Automatic

Wie het niet zo op oranje – of bij uitbreiding: op Zandvoort – heeft, die kan altijd uitwijken naar de Kyalami-uitvoering van dezelfde Automatic die een witte wijzerplaat met groene accenten combineert. Ook mooi, maar wat ons betreft niet zo treffend als de Zandvoort-editie. Beide zijn vanaf april weer op voorraad en kosten elk 627,33 € exclusief verzending vanuit Engeland. Wie dat wenst, kan in de shop nog een lederen rally-strap met grote perforaties toevoegen. Zelfs een fijn geregen metalen ‘Milanese’ band behoort tot de opties voor wat extra vintage cool.

Omologato Zandvoort

OMOLOGATO Zandvoort Automatic, automaat, Miyota 8215, 41 uur gangreserve, 40 mm breed, 11 mm hoog, saffierglas, waterdicht tot op 100 meter, 627,33 euro

MEER LEZEN

Yema Speedgraf: De Daytona-chronograaf uit Frankrijk

Zenith Land Rover Edition complementeert de nieuwe Defender

De Rijke en Co. Driver Watch is klaar voor Peking-to-Paris