Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
vdbRYHNHeJE

Prijs- en prestatiegewijs leunen de A110 en Elise Cup 250 dicht bij elkaar aan – ook al leggen ze net een iets andere klemtoon. Welke formule trekt aan het langste eind in de handen van voormalig BTTC-kampioen Jason Plato?

Met het verdwijnen van de Alfa 4C had de Lotus Elise de categorie van lichtgewicht scalpels met middenmotor eventjes voor zich. Maar met de komst van de A110 kreeg de evergreen er een te duchten concurrent bij. Eentje die zich wat toegankelijker toont in het dagelijks gebruik vanwege de eenvoudigere in- en uitstap en een standaard automaat met dubbele koppeling. Niettemin blijft de formule van de iets meer circuitgeorienteerde Engelsman nog steeds overeind. Of moet de Elise ook op een afgesloten omloop zijn meerdere erkennen in de A110? Fifth Gear zocht het uit.

MEER LEZEN

Alleen voor Australië: Lotus Elise Cup 250 Bathurst Edition

Opgelijst: 150 redenen waarom je Lotus Elise rijdt

Vergelijk: Alpine A110 vs BMW Z4 M40i vs Toyota GR Supra