Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tegen alle verwachtingen in wordt er dit jaar toch nog geracet op Goodwood, zij het zonder publiek. Ter compensatie komt er een driedaagse livestream die gratis toegankelijk zal zijn via verschillende internetkanalen.

Eerst werd de Member’s Meeting van 2020 afgelast, daarna werden zowel het Festival of Speed als de Goodwood Revival uitgesteld tot volgend jaar. Even zag het er dus naar uit dat er helemaal geen race-actie zou plaatsvinden in Chichester dit jaar, maar daar komt nu toch verandering in met de aankondiging van de Goodwood Speedweek die van vrijdag 16 tot en met zondag 18 oktober doorgaat.

Ook voor nieuwe auto’s

Op het programma staat een mix van de populairste disciplines uit de drie gekende formats, aangevuld met een paar nieuwe onderdelen. De races gaan door op het Goodwood Circuit, de nieuwe Goodwood Gymkhana en Rally Sprint in de bossen en op de terreinen eromheen. Het hoogtepunt van de (wat vreemd genaamde) Speedweek wordt de Timed ShootOut die eveneens op de 2,4 mijl lange omloop doorgaat. Daarin zullen trouwens voor het eerst ook moderne auto’s aan bod komen, om het officiële ronderecord uit 1965 eens danig bij te stellen.

Tussen de races door zijn er super- en hypercardemo’s, worden er nieuwe auto’s gelanceerd, houdt Bonhams een online veiling en belicht het FOS Future Lab nieuwe technologieën. Het geheel wordt naar goede gewoonte aan mekaar gepraat door deskundige commentatoren, terwijl er nieuwe lagen van digitale interactiviteit geïntroduceerd worden om het thuispubliek bij de actie te betrekken. Het volledige programma met deelnemende piloten en participerende merken wordt gaandeweg bekendgemaakt op de Goodwood Road & Racing-website.

MEER LEZEN

Goodwood Revival 2019: The best just got better

Klassiekerfotograaf Tim Scott over horloges en de Goodwood Revival

Lord March verplaatst Goodwood FoS en Revival naar 2021