Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

We schrijven het jaar 1955. De wereld heeft het trauma van WOII grotendeels verwerkt, alles lijkt weer mogelijk. Dus waarom niet eens van London naar Singapore rijden, moeten de equipes van de rivaliserende universiteiten Oxford en Cambridge gedacht hebben? Omdat niemand het hen al ooit had voorgedaan? Omdat er in het Midden-Oosten en Azië nog best wat landen waren zonder wegen? Of omdat er her en der nog steeds gevochten werd in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog?

Op 1 september 1955 vetrokken de avonturiers in Londen, op 6 maart 1956 kwamen ze in Singapore aan – het avontuur van hun leven rijker. Gelukkig voor ons draaiden de camera’s toen al mee:

PS: Er bestaat ook een boek van de First Overland door deelnemer Tim Slessor. De televisiereeks over The Last Overland -die eind vorig jaar in omgekeerde richting gereden werd- is eveneens in de maak!

MEER LEZEN:

Docu op Zondag: 1989 Camel Trophy doorkruist de Amazone

DRIVR-Video: New Land Rover Defender getest in België (2020)

Docu op Zondag: Pink Floyd & La Carrera Panamericana