Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
9vgM1OM-X7s

De motorsportwereld is in rouw. Niet omdat er zich op het circuit een tragedie heeft voorgedaan, maar wel omdat een van de belangrijkste figuren erlangs ons op 97-jarige leeftijd verlaten heeft. Een man die het gros van zijn leven aan zijn passie wijdde en terloops ontelbaar veel fans enthousiasmeerde, puur door zijn professionalisme en aanstekelijke manier van commentaar geven. We hebben het natuurlijk over Murray Walker, die door de F1-piloten als een van hen werd beschouwd – ook al zat hij zijn hele carrière aan de zijlijn.

In deze reportage uit 2013 vertelde de toen al 90-jarige hoe hij in het vak was gerold dat zijn leven tot op late leeftijd zou bepalen maar nooit als werk aanvoelde. RIP Murray, en bedankt voor al die onvergetelijke motorsportmomenten.