Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ook de historische races komen stilaan weer op gang, zij het (uiteraard) zonder veel publiek. Gelukkig biedt YouTube ons de kans om toch een snuifje sfeer en actie mee te pikken, zoals van de Monaco Historic GP die afgelopen weekend werd georganiseerd en goed was voor een flinke portie ouderwets spektakel.

Oude F1-bolides, we zien ze veelal statisch verschijnen of -als we wat meer geluk hebben- tijdens een ‘paraderondje’. Niets daarvan tijdens de Monaco Historic GP, waar ze er niet alleen een stevige race pace op nahouden maar ook ervaren rotten als Jean Alesi weer geactiveerd krijgen.

Het leverde vorig weekend in ieder geval een sensationeel duel op tussen Alesi in een Ferrari 312B3 -die Lauda destijds bestuurde tijdens het seizoen van ’74 en de eerste twee races van ’75- en Marco Werner (3 x Le Mans-winnaar met Audi) aan het stuur van een iets jongere Lotus 77. Als bonus serveren we jullie ook nog wat helmet footage, waarbij we op sleeptouw worden genomen voor flink wat inhaalactie aan boord van de Hesketh van James Hunt uit ’74!