Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
n0XdVsbfB7s

Ondanks zijn pittige pk/gewichtsratio zal deze klassieke Alfa Romeo de meningen verdelen. Er schuilt immers een VTEC-addertje onder zijn rode motorkap.

Puristen zullen ongetwijfeld huiveren bij het zien van Richard Beaumont’s klassiek rode Alfa 115 coupé Bertone. Want waar menig GT intussen licht is omgebouwd tot hot rod voor de straat, ging de vorige eigenaar van deze Coupé een flink stuk verder. En dat is licht uitgedrukt. Van de FIA-gekeurde rolkooi over de nieuwe onafhankelijke achterophanging tot het gebruik van lichtgewicht koetswerkpanelen, kosten nog moeite werden door de oorspronkelijk Zweedse eigenaar gespaard om de Alfa om te bouwen tot ultieme circuitspeeltje.

Met de goedkeuring van TÜV

Toch is dat nog maar het begin van de modificaties. Want voorin ligt niet langer een klassieke Italiaanse twin cam, maar de atmosferische F20C tweeliter van de Honda S2000. Het legendarisch betrouwbaar blok is voor velen de ultieme motorswap, maar vergde veel moeite en minstens zoveel kosten om voorin de Alfa te kunnen geïnstalleerd worden. Het lijstje met op maat gemaakte aanpassingen leest als een thriller en heeft er zelfs voor gezorgd dat de Duitse TÜV-instantie (Technischer Überwachungsverein) de aangepaste bolide heeft goedgekeurd voor straatgebruik. Of hoe er geen half werk geleverd is.

Dale Thomas van de welbekende webstek BridgeToGantry zocht de huidige eigenaar op en kroop in en onder de restomod, om de klassieker daarna persoonlijk aan de tand te voelen naast, maar vooral op de Nordschleife.

MEER LEZEN

Exclusief: In de schatkamer van het Alfa-museum

DRIVR-video: Waarom de Alfa Romeo Giulia QV een 4-deurs Ferrari is

Tanti Auguri: 110 Jaar Alfa Romeo