Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
vUG8Hgk9wy8

De afgelopen editie van de Spa 24h was er nog eentje van de oude stempel: heibel op de Raidillon en een spannend, zenuwslopend einde. Een finale die ons nota bene deed terugdenken aan 1992. Bring on the dancing E30 M3s…

Al na amper 30 minuten zorgde een zware crash er afgelopen weekend voor dat vier kanshebbers op de overwinning de strijd moesten staken. De onfortuinlijke Jack Aitken (reservecoureur van het Williams F1-team) heeft daarbij overigens een gebroken sleutelbeen en een breuk in een ruggenwervel opgelopen. Liever dan ongelukken tonen wij jullie evenwel fraaie actiebeelden, want op dat vlak stelde het einde van de etmaalrace wederom niet teleur.

2021

Nog eens een Ferrari die op Spa wint, het was alweer 17 jaar geleden (van de iconische 550 GT1-bolide). Geholpen door een neutralisatie kon de Ferrari 488 GT3 op 30 minuten van het einde opnieuw in het spoor van de leidende Audi R8 treden, met onze landgenoot Dries Vanthoor aan het stuur. Met nog 10 minuten op de klok was de kloof gedicht en plaatste Pier Guidi een gewaagde inhaalbeweging aan de buitenkant van Blanchimont. Pech voor de Belgen -Vanthoor en Weerts- in de Audi, maar wat een mooi slot.

1992

Bijna 30 jaar geleden, in 1992, zagen we een soortgelijk verloop. Eric Van de Poele in de Team Schnitzer Sport Evo M3 lijkt op weg naar de winst maar moet het tempo matigen om brandstof te sparen. Daarachter gooit Steve Soper, eveneens in een Sport Evo, de voet vol op de gas. Het verschil van 10 seconden smelt als sneeuw voor de zon (of waren het de felle koplampen van de E30?) en vlak voor het ingaan van de laatste ronde zet Soper de aanval in… Dat Soper zijn M3 deelde met Jean-Michel Martin -die zo zijn 4de Spa 24h kon winnen- is voor ons Belgen toch een troost. Het verschil op de meet bedroeg finaal minder dan 1 seconde…

MEER VAN DAT:

Video-Highlights: 2021 Spa 24h Race

Fotospecial: Spa Six Hours 2019

Video op Vrijdag: De Peugeot 806 in de 1995 Spa 24 Hours