Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Mini BeLux neemt vijf straatfotografen onder de arm om Brussel door de ruiten van een Mini te kadreren. Het resultaat van die aparte verkenningsrondes zal te zien zijn op het Brussels Street Photography Festival op de Tour & Taxis-site van 16 tot 29 augustus.

Ximena Echague, Daniel Osorio, Hakan Simsek, Igor van de Poel en Alexander Daems. Dat zijn de fotografen die de camera hebben opgenomen om de diversiteit van Brussel op een bijzondere manier weer te geven. Niet vanop de stoep waar ze normaal hun zoekers hanteren, maar vanuit een Mini die meteen als cadrage fungeert. “We wilden specifiek met rasechte street photographers werken”, verklaart Bart Verhoef, General Manager van Mini BeLux. “Ze kijken met andere ogen naar de stad en haar inwoners, op zoek naar die bijzondere momenten en taferelen. Om dat vanuit een auto te doen – niet aan het stuur! – was ook voor hen een hele uitdaging”.

#seenfromaMINI verschijnt de komende weken op alle digitale media, hoewel er nog steeds foto’s worden gemaakt. Ook de community wordt uitgenodigd om beelden te maken, en voor wie geen MINI heeft is er zelfs een Instagram filter voorzien. Het geheel komt uiteindelijk samen in een vrij toegankelijke street expo in Tour & Taxis Brussels (Gare Maritime) van 16 tot 29 augustus.