Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nog tot 28 mei viert Autoworld Brussel het honderd jarig bestaan van de meeste prestigieuze uithoudingsrace ter wereld, met de expositie “24H of Le Mans 100 years of race history”. Een 15-tal wagens vonden hun weg naar het Jubelpark, sommigen door privé collectioneurs aangebracht, anderen uitgeleend door het museum van Automobile Club de l’Ouest. Autoworld heeft geprobeerd een balans te zoeken tussen de Belgen in Le Mans, en wagens die hun stempel hebben gedrukt op de uithoudingsklassieker. Dit zorgt voor een allegaartje van racewagens dat chronologisch weinig steek houdt, en qua herkenbaarheid de bezoeker wat op zijn honger laat zitten. Toch loont het de moeite af te zakken naar Brussel, want onbekend is onbemind, toch?