Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Porsche-Orfina is stilaan een echte klassieker geworden. Gelukkig zijn er echter ook tal van alternatieven die zachter zijn voor de beurs, zo ook de MK1 Sky King die het resultaat is van een samenwerking tussen Timex en designer Todd Snyder.

Aan nieuwigheden dezer dagen geen gebrek in horlogeland, met de bejubelde Tudor Black Bay 54 op kop. Toch valt er ook iets betaalbaars voor de (auto)liefhebber te rapen, de MK1 Sky King. Tijdens ons item over de Porsche-Orfina haalden we reeds aan dat er tal van alternatieven zijn die hun inspiratie hebben gehaald bij dit icoon van de hand van ‘Butzi Porsche’. Een horloge met Porsche-invloeden dat gedragen werd in vliegtuigcockpits, F1-paddocks en op Hollywoodsets.

Niet dat designer Todd Snyder noch Timex snel zullen refereren naar de Orfina. Zij hebben het eerder over een kruising tussen een field watch en een chronograaf, maar de gelijkenis is sprekend. Wat er ook van zij, het resultaat is wederom een fraaie matzwarte chronograaf met fraai contrasterende witte aanduidingen en een oranje secondewijzer. Voor de erg zachte prijs van 164,95 euro (exclusief verzending etc.) zien we graag door de vingers dat het een quartz betreft. Minder vrolijk worden we dan wel weer van de eerder forse 42mm diameter alsook het feit dat de caseback niet dat handige luikje heeft dat het vervangen van een batterij -zoals bijvoorbeeld bij de Timex Q- kinderspel maakt. Ohja, desgewenst -in het geval u bijvoorbeeld Nederlander bent- kan u ook opteren voor een oranje wijzerplaat…

Check de website van Todd Snyder