Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Imitatie is de hoogste vorm van vleierij wil het gezegde. Iets waar ze bij Timex alles van weten. Want na het succes van de nieuwe ‘Q’ lanceert het Amerikaanse bedrijf nu deze M79 Automatic. En ook die is de mosterd ergens anders gaan halen.

Want Timex maakt er geen geheim van dat het zich – net als bij de nieuwe Q – flink laten inspireren heeft door de collega’s van Rolex. Want waar de Q zich op de Pepsi GMT II laten inspireren heeft, doet deze M79, een verwijzing naar het mechanische binnenwerk en het geboortejaar van het origineel, met een dikke knipoog naar die andere GMT-Master II. Of de 116710BLNR om precies te zijn.

2020_timex_m79_automatic_03

Net als bij de Q is Timex ook hier zo slim geweest om zijn nieuwste spruit voldoende eigen karakter te geven. Een flagrante kopie is het dus zeker niet. Waar de Q nog over een binnenwerk met quartzkristal beschikt is dat in het geval van de M79 een Japans en mechanisch Miyota-binnenwerk met 40 uur gangreserve, automatische opwindfunctie en transparante rugzijde. Daardoor is het horloge tegenover de Q wel gegroeid in zowel de breedte als hoogte, wat voor de puristen mogelijk een tegenvaller is, terwijl zijn waterdichtheid beperkt blijft tot 50 m.

2020_timex_m79_automatic_012020_timex_m79_automatic_02

Los daarvan zijn zowel de Q als deze M79 eerst en vooral heel erg toegankelijke stukken, die zowel de beginnende als doorwinterde verzamelaar zullen kunnen bekoren. Timex levert de M79 voorlopig enkel in de VS, waar het horloge zo’n 279 dollar kost. Maar later dit jaar komt het model ook naar Europa. Zij die er eentje willen zullen er echter vroeg moeten bij zijn. Timex quote immers nu al de nodige wachttijd. Over imitatie gesproken…

Timex M79 Automatic – Binnenwerk: Miyota 8205, Functies: Uren, minuten, seconden, dag/datum, Diameter: 40 mm, Hoogte: 14,5 mm, Gangreserve: ~40 uur, Opwinden: Automaat, Frequentie: 3 Hz (21,600 vph), Juwelen: 21, Waterdichtheid: 50 m, Richtprijs: 279 dollar

MEER LEZEN

Swatch X 007: Bond-klassiekers in polsformaat

Watch Stories: Jonathan Ward van Icon

Hoe er een stukje Seiko in de nieuwe Peugeot 208 geslopen is