Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2020 wekelijks zullen serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Listening Spaces: Inspired places for enjoying music – Imgur

listening spacesDe kans dat velen onder jullie een vaste plek in huis hebben om nieuwe of reeds vergaarde muziek te (her)beluisteren, is niet gering. Deze zogenaamde ‘listening spaces’ zijn niet toevallig ook vaak een uitvergroting van hun eigenaar. En dat levert vaak interessante plekjes op op een relatief kleine oppervlakte. Imgur verzamelde enkele tientallen van deze spaces die, ondanks een dominant centraal thema, bijzonder divers en inspirerend zijn. Van jong naar oud tot klassiek of modern. Voor ieder wat wils.

– Pieter Ameye, Coördinator

The Man Who Landed A Plane On The NYC Streets, Twice – allthatsinteresting.com

Op een dronken avond in 1956 sloot amateurpiloot Thomas Fitzpatrick een straffe weddenschap af. Hij zou zich vanuit New Jersey in minder dan 15 minuten terug naar de bar in Manhattan begeven. Niemand verwachtte Fitzpatrick snel terug te zien, tot er plots een éénmotorig sportvliegtuig landde op de straat voor de bar. De eigenaar van het vliegtuig -dat Fitzpatrick voor de gelegenheid “geleend had”- was zodanig onder de indruk dat hij alle klachten liet vallen. In 1958 herhaalde hij de stunt -na een nieuwe dronken weddenschap- maar deze keer kwam hij niet meer onder zijn straf uit.

– Bert Claes, Fotograaf

25 PC games that changed history – Den of Geek

Hoewel consoles steeds meer grip krijgen op de gamesmarkt, blijft de pc voor velen toch het ultieme speeltuig om virtueel alles op te doen waarvoor je in het echte leven in de gevangenis zou belanden, of erger. De 25 in deze lijst leverden allemaal een belangrijke bijdrage in de respectievelijke genres maar is zeker niet volledig. Zelf zou ik Wolfenstein 3D in de plaats van Doom zetten als start van het First-person Shooter genre. En niet één racegame? De lijst is echter maar de eerste aflevering in een zevendelige reeks over de geschiedenis van PC gaming!

– Koen De Beer, Freelancer

Podcast Mannen van de Tijd – Spotify.com

Podcasts, we zijn er gek op. Tot nuttige inzichten komen terwijl je rijdt (of realistischer: aanschuift in de file…) of klusjes aan het opknappen bent. De diversiteit is in ieder geval enorm met de meest uiteenlopende thema’s. Zoals horloges bijvoorbeeld. Wat dat betreft is het aanbod ook heel erg uiteenlopend, met voornamelijk Engelstalige shows. Maar sinds eind vorig jaar is er ook een Nederlandstalige horlogepodcast in podcastland. En die luistert naar de toepasselijke naam ‘Mannen van de Tijd’.

– Stijn Braes, Friend of the House 

Journalists vs. Influencers – Drivenation

Ervan uitgaand dat iedereen ondertussen weet wat Drivenation is – een automedium op Instagram dat ingevuld wordt door oude rot Andrew Frankel en jonge hond Dan Prosser – kunnen we meteen naar de orde van de dag zappen: journalisten versus influencers. De één wordt hoegenaamd (slecht) betaald om een zo gefundeerd mogelijk mening over een auto te vormen, de ander (dik) om met een blitse kar te poseren. Althans, dat is de consensus die momenteem in medialand leeft. Dat lang niet iedereen het met die stelling eens is, ontdek je in de vele commentaren op deze Instagram-microblog die best wat stof doet opwaaien.

– Ken Divjak, Oprichter