Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Aan horloges met linken naar de racerij geen gebrek. Baltic komt, amper vier jaar na het ontstaan van het merk, nu ook vissen in deze vijver met een opmerkelijk aanbod en een beroemde partner: Peter Auto.

Peter Auto kennen we als organisator van tal -11 inmiddels(!)- klassiekerevents als Tour Auto, Spa Classic en Le Mans Classic. Baltic -maker van hedendaagse horloges met klassieke looks– heeft dus meteen een fraaie partner kunnen strikken voor zijn jongste telg. Het mag dan ook niet verbazen dat we hier te maken hebben met een chronograaf met een vintage uitstraling. Gelijkenissen met vroege Omega Speedmasters -tot de stalen band toe- of Rolex Daytona’s berusten mogelijk niet op toeval. Het kleurengebruik -met gele en oranje accenten- is daarentegen wel origineel en vergroot het nostalgisch sfeertje verder. Zeker in combinatie met een Porsche 910 van Peter Auto events.

Naar Baltic normen is de prijs echter stevig te noemen, met een Belgische prijs van 2,389.75 euro. In ruil daarvoor krijg je echter niet alleen een mechanisch -opwindbare met Sellita SW510-M binnenwerk- chronograaf met een gangreserve van 63 uur, een aangename kastgrootte van 39,5 millimeter en een stalen + leder bandje. Tevens is het aantal exemplaren ook beperkt tot 300 stuks én ontvang je ook nog twee klassieke stop watches met dezelfde geel/oranje accenten. Ideaal om het interieur van je klassiekers wat rallystijl te geven. Voor geïnteresseerden, binnen goed zes dagen (26 augustus om 18u) start de verkoop op de website van Baltic.