Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Héél wat te vieren voor Nigel Mansell dezer dagen. Enkele dagen geleden werd hij 69 maar bovenal is het dit jaar 30 jaar geleden dat Il Leone dan eindelijk toch wereldkampioen F1 werd. Dit na vele malen net niet, pittige duels met illustere piloten als Senna, Prost, Piquet en Lauda en na innige samenwerking met onder andere Colin Chapman en Frank Williams. Voer genoeg voor een hoogst interessant interview van een dik uur lang.

Het YouTube-kanaal ‘Kidd in Sweet Shop‘ -van Jodie Kidd- hadden we jullie vorig jaar al voorgesteld. Haar recent interview met Nigel Mansell willen we echter niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Het geeft een interessante inkijk in de wereld van iemand die heeft moeten knokken om in de F1 te geraken en die vervolgens initieel zelfs op zijn vrouw moest rekenen om hem te onderhouden. Zijn loon volstond immers niet om zijn reis- en verblijfkosten doorheen het F1-seizoen -waar hij zelf voor moest opdraaien (!)- te dekken. Ook banken waren weigerachtig hem een woninglening te verstrekken. Ter hulp kwam Colin Chapman, die als een -strenge- vader Mansell op weg zette. Een intrigerende kijk op de F1 van drie à vier decennia terug.

[Hat tip: Duckie RS]