Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een van de grappigste reportages gemaakt door de illustere heren van Top Gear was zonder twijfel die omtrent de Peel P.50. De kleinste wagen ter wereld, die door Clarkson op hilarische wijze als de toekomst uit 1962 werd neergezet. Goed nieuws voor zij die nu ook zelf naar en door (!) het kantoorgebouw willen snorren, de Peel P.50 is terug.

Jawel, we halen onderstaand Top Gear filmpje na 13 jaar nog even naar boven. De Peel P.50 laat inderdaad niet alleen toe naar het werk te rijden, maar ook ter plaatse door de gangen te scheuren, liften te nemen enzovoort. Kortom, ideaal om ook de obesitascijfers verder in de -euhm- lift te krijgen. Deze piepkleine rakker is na 60 jaar terug verkrijgbaar als oftewel bouwpakket, factory build, Trident (met glazen koepel) of heuse cabrio. En dat met een elektrische motor (de E.50) van 1,5 pk (48 km/u top) tot een heuse 4 pk (80 km/u top) of een 49cc verbrandingsmotor (G.50).

Basisprijzen gaan van 9.295 pond voor het bouwpakket tot 15.795 pond voor een -reeds gebouwde- cabrio, met nog mogelijkheden tot personalisering. De specifieke limited edition met originele jaren ’60 DKW-motor, is trouwens reeds uitverkocht aan 27.380 pond. Voorwaar geen habbekrats maar originele karretjes in toptoestand moeten kennelijk reeds tot 170.000 pond opbrengen…

Meer info via p50cars.com/order