Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Autoprogramma’s op tv, ze leken even met uitsterven bedreigd nadat bijvoorbeeld Fifth Gear en -korter bij huis (RTBF)- Auto Mobile ermee ophielden. Tiff Needell kwam ondertusssen echter al met ‘LoveCars‘ op de proppen en zijn oude collega van bij Fifth Gear, zijnde Vicki Butler-Henderson, is te zien bij ‘The Car Years’. Een programma met een interessante invalshoek, waarbij de focus telkens op een welbepaald jaar en specifieke toppers uit dat jaar ligt.

Het algemene concept van ‘The Car Years’ lijkt dus wel wat op het langlopende ‘De Pré Historie’ met Guy De Pré op Radio 2, een soort van nostalgische best of. Enig nadeel, terwijl je ‘De Pré Historie’ gewoon kan herbeluisteren op de app van Radio 2, is het minder eenvoudig om ‘The Car Years’ te bekijken. Een account aanmaken op de website van ITV is mogelijk, maar programma’s buiten het VK bekijken behoort helaas niet tot de mogelijkheden. Ogenschijnlijk omdat ITV niet beschikt over de internationale rechten van alle programma’s die ze uitzenden.

Afleveringen zoals die aangaande 1989, met het -Japanse- duel tussen de MX-5 en de NSX, blijft vooralsnog onbereikbaar. We zijn dus aangewezen op wat -door derden- verschijnt op YouTube, zoals onderstaande aflevering aangaande 1993 met de Clio Williams en de Lancia Delta HF Integrale Evo 2. Nostalgisch terugkijken naar hoogdagen van de hot hatch bijna 30 jaar terug….