Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
EDjImq6gI1A

Aan goede verhalen geen gebrek in de wereld van de gemotoriseerde sport. Nadat het sportwagen duel Ford vs. Ferrari enkele jaren geleden door Hollywood naar het grote scherm werd gebracht, is het nu de beurt aan Race For Glory om de rallysport uit te lichten. Het Group B tijdperk trok begin jaren ’80 een aantal grote merken naar het strijdtoneel, maar in de kern vond het epische duel tussen Audi en Lancia plaats.

Group B was in feite een formula libre voor rallywagens, waarbij aangepaste productiewagens door de jaren heen evolueerden naar hoogtechnologische prototypes. Carbon fiber, windtunnel tests, vierwielaandrijving, turbo- en supercharging, geen enkel blad bleef onbeschreven. Op de koop toe waren er quasi geen regels voor de veiligheid, met het gevolg dat toeschouwers in het beste geval een metertje afstand hielden van de vuurspuwende racemonsters.

In tegenstelling tot Rush of Ford vs Ferrari, zal de prent Race For Glory niet pogen de feiten zo accuraat mogelijk te brengen, maar eerder een verhaal te vertellen dat geïnspireerd is op de feiten. Misschien niet helemaal naar de zin van de puristen, maar dat wil niet zeggen dat deze prent niet goed gaat zijn. De release staat gepland voor begin januari 2024.