Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Stiekem -of gewoon, zoals mezelf, luidop- dromen velen van ons van een woning met ruime garage of zelfs bij uitbreiding een fraaie hal/mancave. Om die dromen nog wat aan te wakkeren schotelen we jullie niet alleen een boek maar ook een video voor.

Met een nieuw jaar voor de deur is het het uitgelezen moment om goede voornemens én goede plannen te maken. Om die lang uitgestelde roadtrip realiseren, nog een sportieve benzineverstoker kopen nu het nog kan of een fraaie mancave te ontwerpen en bouwen. Het boek ‘Porsche Garagen’ kan inspiratie bieden voor dat laatste.

Christophorus

Wie de cover van ‘Porsche Garagen’ even aandachtig bekijkt zal snel het logo van Christophorus ontwaren, het gekende officiële magazine van Porschebezitters en -liefhebbers. Wie al eens zo’n magazine in zijn handen heeft gehad, zal er een bezoekje aan – de garage van – een Porscheliefhebber kunnen hebben ontdekken. Dit boek bundelt nu tal van dergelijke bezoeken.

Daartussen vinden we enerzijds uiteraard iconische verzamelingen zoals een loods vol coole ‘Jägermeister-racers’ of de fraaie verzameling, met onder andere een 964 én 993 RS, van -Mr. Porsche- Walter Röhrl himself. Anderzijds komen ook kleine verzamelaars aan bod die hun Porsche koesteren, gebruiken waarvoor deze gemaakt is en vervolgens op leuke wijze wegstallen. Dat hoeven zelfs niet altijd echte Porsches te zijn, Das Traumwerk van Hans Peter Porsche – in het Duitse Anger-  is een miniatuurmuseum. Eentje overladen met maquettes, treinen én uiteraard (kleine) Porsches.

Als oude wijn

Wie te ongeduldig is om zelf zo’n mancave te bouwen, kan uiteraard ook opteren om een kant-en-klaar exemplaar te kopen. En dat hoeft niet zozeer in ‘Verwegistan’ te zijn, recent was er zelfs eentje bij onze Noorderburen te koop. Toevallig eveneens gevuld met voornamelijk Porsches.

Het ging om een oud wijnpakhuis dat werd omgetoverd tot een strakke woonst met flink wat ruimte voor klassieke en moderne sportwagens. 1,8 miljoen euro werd er gevraagd voor de 730 vierkante meter aan ruimte. Op de site van Quote kan u deze video bekijken.