Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het lijkt wel alsof het Festival of Speed elk jaar een beetje vroeger begint. Telde het zomerfeest van Lord March vroeger nog twee dagen, dan zijn dat er ondertussen vier waardoor de livestream al op donderdagochtend demarreert. Of het eraan ligt dat FoS het enige ‘autosalon’ is dat standhoudt in deze variabele tijden? In ieder geval: hou er rekening mee dat de (gratis) livestream niet per se tot zondagavond doorloopt, vermits er ook een betalende optie is via de website en app van de Goodwood Road Racing Club (GRCC). Geniet ervan zolang het duurt, met 50 jaar BMW Motorsport in de schijnwerpers.

Voor zij die al een deel gemist hebben, hieronder kan u alvast de beste runs van donderdag terugvinden. Onze favorieten? We zijn vooral benieuwd of (en vooral -als het even droog kan blijven- met hoeveel) de elektrische bolide van McMurtry Automotive het record van de ID.R (VW) scherper kan stellen op de beruchte heuvel van Goodwood. Deze piepkleine pocket rocket (1,5s van 0-100km/u) is immers een ‘fan car’ die zich aan de grond vastzuigt, net als de Brabham BT46 die in 1978 even de F1 op zijn kop zette. Bij de wegbolides klopt ons hart met name sneller voor de Prodrive P25. Jawel, weer een ‘restomod’. Eentje waarmee Prodrive de 25ste verjaardag van de iconische tweedeurs Impreza 22B mee in de kijker wenst te zetten. 25 exemplaren zullen het levenslicht zien, met indrukwekkende -en mooi afgeronde cijfers-: 400 pk, 600 Nm en 1.200 kg. Ideaal om een heuvel mee te bestormen -en daarna ook nog eens het rallyparcours mee te pikken- lijkt ons…

Een toeval dat ‘Running Up That Hill’ van Kate Bush net nu terug hoge toppen scheert?

Update: Jawel, het record is gesneuveld. De ‘fan car’ ging finaal bijna een seconde sneller dan de ID.R anno 2019. Amper 39 seconden en 8 honderdsten had Max Chilton nodig om de klim van 1890 meter -en 92,7 hoogtemeters- te overbruggen. Ontdek de indrukwekkend run hieronder evenals een overzichtsvideo van de 10 snelste heuvelbestormers van de editie 2022.

MEER VAN DAT:

FotoSpecial: Goodwood Revival 2021

DRIVR-tip: Goodwood Motor Circuit klok

Fotoverslag: 79ste Goodwood Member’s Meeting