Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

1985 bracht meer dan enkel de terreur van de Bende van Nijvel of de CCC, het was ook een hoogst vermakelijk F1-seizoen.

De laatste aflevering van de dramareeks 1985 kwam vorige zondag op de buis. Maar ’85 bracht zoveel meer voort dan enkel geweld, aanslagen en duistere New Wave-muziek. Dat jaar kantelde in de F1 de strijd tussen de McLarens van Lauda en Prost (die vervolgens zijn eerste wereldtitel zou pakken), zagen we landgenoot Thierry Boutsen aan het werk en waren er jonge supersterren als Senna (in die iconische John Player Special Team Lotus) en Bellof. Maar inderdaad, de tragiek zou ook het racewereldje niet sparen want Stefan Bellof overleed op 1 september ’85 tijdens de 1.000 kilometer van Spa. Tevens werden de F1-races in Dallas (financiële problemen), Suzuka en Hongarije (beide circuits waren niet klaar), Spanje (organisatorische problemen) én Mexico (aardbeving) afgelast. Ook de race in Spa werd uitgesteld -door loskomend asfalt- en vervolgens op geniale wijze gewonnen door Senna. Toch een bijzonder jaar 1985…

Geniet van drieënhalve minuut vuurwerk samengesteld door de briljante Antti Kalhola.

Meer lezen:

F1 Spa 1985: Bewogen editie met een legendarische winnaar

Video: Days of Blood, Sweat & Gasoline