Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De laatste weken hebben we jullie al wat fotospecials van leuke events voorgeschoteld en het seizoen gaat komend weekend in onze contreien helemaal losbarsten met Spa Classic. Bij deze een overzicht van de events die wij vijf sterren geven en waar je ons wel eens tegen het lijf kan lopen…

Toch wat wijzigingen anno 2023. Allereerst werd er duidelijk door organisatoren gegoocheld met data maar daarnaast valt ook het verdwijnen van (ING) Ardenne Roads te betreuren. Gelukkig valt er nog meer dan genoeg te ontdekken om 2023 hoogst interessant te maken.

Spa Classic 12 – 14 mei
Bonte collectie racers van eenzitters over langeafstandsracers tot tourwagens. Wij kijken dit jaar vooral uit naar volgende klassen: Group C, de 911 2-liter cup en de ‘Endurance Legend’s met GT’s en prototypes uit de voorbije twee decennia.

24u Nürburgring 18 – 21 mei
Niet de snelste 24u race maar wel de indrukwekkendste, met moderne GT’s die zich door horden tragere deelnemers dienen te worstelen en dit in vaak wisselende weersomstandigheden met de permanente geur van Bratwurst en Bitburg rond het ellelange circuit.

Le Mans 10 – 11 juni
De oudste 24u race wordt 100 jaar oud en dat belooft een feestje te worden. Met Toyota die het zal opnemen tegen onder andere Peugeot, Porsche én Ferrari voor de algemene overwinning. De tickets voor de race zijn al even… helemaal uitverkocht. Enkel voor de testdagen op woensdag en donderdag zijn er nog kaartjes op de officiële website te verkrijgen.

2019_mille_miglia_roadtrip_24

Mille Miglia 13 – 17 juni
De Mille Miglia wordt inmiddels in juni in plaats van mei gereden. Zo kan de wedstrijd de Giro -en onze Remco- niet langer kruisen én loop je ook minder kans op sneeuw wanneer je onderweg naar ginds wat leuke passen opzoekt.

Historic Grand Prix Zandvoort 16 – 18 juni
Voor wie Italië te ver is, bieden onze noorderburen in dezelfde periode een leuk alternatief. Spa Classic met pindakaas en zeemeeuwen.

Spa 24 hours 29 juni – 2 juli

Net als de GP F1 van Spa een maandje vooruitgeschoven op de kalender dit jaar. Inmiddels is deze klassieker al aan zijn 75ste editie toe.

Le Mans Classic 29 juni – 3 juli
100 jaar 24u van Le Mans wordt ook nog eens gevierd met een extra editie van Le Mans Classic (die normaliter slechts tweejaarlijks is). We bekijken het als een goedmakertje voor de events die twee jaar lang geannuleerd werden door de pandemie.

2019_goodwood_festival_of_speed_fos_16

Goodwood Festival of Speed 13 – 16 juli
Ook een event dat steeds verder opschuift in de kalender. Inmiddels racen we al in volle zomer op de oprijlaan van de Duke of Richmond.

Eifel Rallye Festival 27 – 29 juli
Eén van de leukste rallyfeestjes van het jaar onder goedkeurende blik van der Walter. Sinds ons eerste bezoek goed 10 jaar geleden hebben echter héél wat anderen dit pareltje in de buurt van Daun ook ontdekt. Wees op tijd om een goed plekje te bemachtigen langs de stages.

Goodwood Revival 8 – 10 september
Een event dat geen introductie nodig heeft. De crème de la crème als het aankomt op racen met klassiekers. Voor 2023 zijn er echter wel wat wijzigingen. Zo staat er gaan race met uitsluitend Mini’s of de Kinrara Trophy (of Stirling Moss Trophy genaamd de laatste jaren) meer op de agenda. Nochtans was die laatste race -typisch op vrijdagavond- met de duurste startgrid (waar menig 250 GTO op te vinden was) steevast een publiekstrekker. Daarentegen zal er wel een race met vroege elfjes te zien zijn alsook een klasse voor Ferrari GT’s (van ’60-66).

Antwerp Concours d’Elegance 10 september
Druk weekendje daar vroeg in september, want tegelijk met Goodwood Revival gaat er in Kasteel Belvédère in Wijnegem reeds voor de 18e keer Antwerp Concours d’Elegance door. Nu Schloss Dyck het zonder kasteel moet stellen, is dit een fraai alternatief om klassieke wagens in een prachtig kader te aanschouwen.

Spa Six Hours (classic) 27 september – 1 oktober
30 kaarsjes mag deze klassieker onder de klassiekerraces nu al uitblazen. Speciaal daarvoor zal de editie dit jaar inmiddels vijf (!) dagen bestrijken. Met name de 6u race zelf is meer dan een bezoekje waard, met het 7km lange circuit gevuld met -net niet teveel- racers die tussendoor ook nog eens moeten gaan tanken bij de Total op het binnenplein. Inhaalacties en spanning zijn verzekerd (en hopelijk de racewagens ook).

Ardennenrennen 30 september – 1 oktober
Het belooft eind september/begin oktober druk te worden in de Ardennen. Want tegelijk zal ook de tweede editie van Ardennenrennen doorgaan, een rally van Luik naar Bastogne en weer terug als ode aan oude wegraces zoals Luik-Rome-Luik. Toegelaten wagens zijn oude luchtkoelers zoals de VW kever, Karmann Ghia, Porsche 356, 914 en vroege 911’s en 912’s.

2021_drivr_zoute_grand_prix_24

Zoute Grand Prix 5 – 8 oktober
Toegegeven, kwatongen kunnen dit event als druk en hautain classificeren, maar nog steeds lokt Zoute Grand Prix een bijzonder fraai wagenpark naar de Belgische kust.

Interclassics Brussel 17 – 19 november
De herfstuitstap bij uitstek met 40.000 m2 aan klassiekers, youngtimers en supercars (inmiddels dus bijna zo groot als het autosalon…). Met dit jaar speciale aandacht voor de 100-jarige geschiedenis van Le Mans.

Spa Rally 24 – 26 november
Sinds Neuville vorig jaar tijdens de Spa Rally een E30 M3 op magische wijze liet dansen staat deze al met stip in onze agenda. Mutsen en botten in aanslag, laat de winter maar komen.

Wederkerende meetings

Vanaf nu tot de herfst kan je ook elke donderdagavond terecht voor een ‘octaaninjectie’ in het centrum van Peer (met zo nu en dan ook enkele speciale events op zondag). Nog in (de…) Limburg is er elke woensdagavond van mei tot oktober de Classic Summer Meet op de parking van KRC Genk. In Vlaams-Brabant kan u dan weer terecht elke laatste woensdag van de maand van 18u tot 22u op de binnenplaats van het Damiaaninstituut te Aarschot.