Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Routes en GPX’en, we zijn er als doorwinterde dag- en roadtrippers weg van. Want wat ben je met een leuke DRIVR in de garage als je er niet van kan genieten? Gelukkig laat de app Calimoto niet enkel toe te navigeren, routes te maken maar ook ze eenvoudigweg te delen met vrienden of zelfs de gehele community. Als klap op de vuurpijl ook je ook (openbare) routes van anderen te ontdekken.

“No more straight roads”: de slagzin van Calimoto raakt al meteen de juiste snaar. Bij het rijden zijn we immers zoals juryleden van een schoonheidswedstrijd naarstig op zoek naar curves. Ironisch genoeg voor ons DRIVRs zijn het de tools voor motorijders die daar veelal het beste bij helpen. Dat ontdekten we in het verleden al met de TomTom Rider GPS die ook zelf kronkelende routes kan maken en de scherpte van bochten haarfijn weergeeft. Voordeel aan deze app is echter dat deze -voor de basisfuncties althans- geheel gratis is.

Mooi is tevens dat de routes een score krijgen op ‘bochtigheid’ alsook dat gebruikers (publiek beschikbare) routes kunnen beoordelen. Niet onhandig, want helaas zorgt de staat van het asfalt er in de Ardennen bijvoorbeeld voor dat niet elke kronkelige route ook werkelijk leuk om te rijden is. Als voorzorg ga ik daarom persoonlijk altijd via Google streetview steekproefsgewijs de staat van enkele wegen op de route bekijken.

Om zelf routes te maken is de gratis versie van Calimoto echter -helaas- ingeperkt naar gebied en lengte van de route. Maar daarvoor hebben we gelukkig al andere tips gegeven, die dat wel gratis én goed doen. En voor het ter beschikking hebben van offline kaarten en weersvoorspellingen trekken we onze portefeuille evenmin open. Calimoto zullen we dan inderdaad vooral gebruiken om routes van anderen te bekijken, routes te delen en finaal simpelweg weer te geven. Want hoe geweldig de TomTom Rider ook is, in tegenstelling tot mijn smartphone heb ik die niet altijd op zak.

Enjoy en tot in den draai!

Check calimoto.com en download de app via respectievelijk Google Play of de App Store

MEER LEZEN:

Kurviger.de: GPX-routes maken

Belgisch Reisboek: Le Grand Tour de Belgique

Unrestricted: De App voor Roadtrips kortbij en ver weg