Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Roadtrippen zit in het DRIVR-bloed, getuige daarvan de vele verhalen en route doorheen Europa die reeds op deze pagina’s verschenen zijn. De Nederlandse app RoadTripTribes zou dat allemaal nog makkelijker kunnen maken. Zeker om bijvoorbeeld in groep vlot met elkaar te kunnen communiceren en routewijzigingen door te geven.

Update: na een jaar zwoegen is de app nu helemaal klaar en beschikbaar voor zowel iOS als Android (PlayStore).

Ik kan me nog levendig voor de geest halen hoe we bij de Mille Miglia trip 2019 ‘s avonds in het hotel bezig waren onze route te herzien én onderling te delen toen plots bleek dat quasi alle passen nog gesloten bleven. Roadtriptribes zou zoiets zelfs onderweg mogelijk moeten maken alsook onze walkie talkies moeten vervangen. Ja, onze gear bestaat anno 2024 nog steeds uit GPS, een fysieke kaart (handig toch om snel een helikopterzicht over de gehele omgeving te bekomen) én walkie talkies. Dit laatste om noodgevallen of tussenstops -voor foto, hoge waterstanden of ter versterking van de innerlijke mens- aan te geven.

Achter RoadTripTribes schuilt een vriendelijke roadtripper en Porscheliefhebber die ons leven op de baan gratis en voor niets wenst te vereenvoudigen. Je kan RoadtripTribes gebruiken op iOS, Android alsook via de website https://roadtriptribes.com/. Eventuele bemerkingen kunnen worden overgemaakt via roadtripfrustrations at roadtriptribes.com

De belangrijkste features van de tool zijn;

  • Roadtrips op voorhand kunnen plannen (bijvoorbeeld comfortabel aan een bureau op de pc), POIs gebruiken maar ook GPX-bestanden importeren, samenvoegen enzovoort;
  • Mensen uitnodigen, creatie van een groep (jawel, een Roadtrip Tribe), en de route met hen delen;
  • Tijdens het rijden/navigeren met de app, is er aldus een walkie talkie functie waarmee je in contact kunt blijven met elkaar;
  • Iedereen in de groep volgt altijd dezelfde route, indien er een fout in de route zit of als je bijvoorbeeld een afgesloten weg tegenkomt, heeft de leider van de groep de mogelijkheid om een omleiding aan te vragen. Deze omleiding wordt automatisch naar alle apparaten binnen de groep verstuurd;
  • De leider kan ook de leiderschap overdragen in de groep, dat is wel fijn indien je niet continu voorop willen rijden.

Doelstelling, volgens de maker, is het verminderen van de stress van gezamenlijke autoritten. En of we dat dit jaar willen uitproberen!

MEER LEZEN:

Kurviger.de: GPX-routes maken

GPX-app Calimoto.com

Unrestricted: De App voor Roadtrips kortbij en ver weg