Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Enkele dagen vrij tijdens de kerstvakantie? Dan kan Autoworld misschien opnieuw wel een interessante bestemming worden met een expo die een ode brengt aan 75 jaar Porsche.

U kon het al zien op onze IG stories, sinds 8 december viert Autoworld te Brussel 75 jaar Porsche. Weliswaar niet de eerste expo te Autoworld rond het merk uit Zuffenhausen (eerder waren er al ‘Porsche – Electric to Electric’ in 2013 en ‘Porsche 356 – 70 Years’). Zo is het dan ook niet onlogisch dat het een (blij) weerzien is met bepaalde wagens, zoals de collectie RSjes van Johan Dirickx. Niettemin heeft het museum, in samenwerking met Porsche, moeite genomen om ook enkel unieke wagens naar Brussel te halen. Allereerst enkele ‘unseen‘ prototypes waarmee Porsche drie jaar geleden plots hoge ogen gooide. Denken we daarbij maar aan de vierdeurs 989 (die er begin jaren ’90 ei zo na kwam) maar ook een 928 cabrio en de 911 Vision Safari (op basis van de 991) die uiteindelijk tot de huidige 911 (992) Dakar leidde. Persoonlijke favorieten waren niettemin de 918 RSR concept die inmiddels bijna 13 jaar geleden (!) op het salon van Detroit stond te blinken, alsook de 911 GT1 Evo (waarmee landgenoot Thierry Boutsen nog gereden heeft). Maar baas boven baas blijft toch een ‘simpele’ 911 964 Carrera RS in het zalige Rubystone… Inpakken hoeft niet, dank u…

‘Porsche – Driven By Dreams,’ loopt nog tot 25 februari 2024.