Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Motor1.com kwam eergisteren met het trieste nieuws dat er in de VS nog amper 40 modellen met een manuele versnellingsbak te koop zijn. Bij ons is de situatie nog dramatischer, want flink wat van die reeds beperkt lijst is niet eens voor de Europese markt bestemd…

Enkele van die 40 wagens zijn usual suspects zoals de (Acura) Integra Type S, Nissan Z, Subaru WRX alsook BRZ en Toyota Corolla GR. Sportieve wagens waarvan we inderdaad weten dat ze de oversteek naar het oude continent helaas niet hebben gemaakt. Daar komt dan nog bij dat de Toyota GR86, net als de Lotus Emira V6 en Porsche Boxster/Cayman op het punt staan te verdwijnen en de VW Golf (GTI) met de nakende facelift ook vaarwel zegt aan de drie pedalen. Of hoe een dergelijk lijstje verder als sneeuw voor de zon kan wegsmelten.

Dat betekent dat we aan de betaalbare (maar niettemin leuk rijdende) zijde van het spectrum louter nog keuze hebben uit een Mazda (3 of MX-5) en Mini Cooper of halverwege de ladder uit een Honda Civic Type-R, BMW M2/M3/M4 of (sinds kort ook) Z4 (net als broertje Toyota Supra) en hogerop de Porsche 911 of -voor de winnaars van Euromillions-  Gordon Murray Automotive T.33, Pagani Utopia en Koenigsegg CC850 tegenkomen.

Uitkijken wordt het dus naar de gefacelifte Toyota Yaris GR, nog een aantrekkelijke nieuwkomer mét handbak, of op jacht gaan naar een laatste andere sportieve wagen met net genoeg pedalen. Get them while you still can!

De originele lijst is te vinden op motor1.com.