Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
CVqivzK7OhY

Het is nog maar een paar weken geleden dat Tiff Needell passeerde op deze webstek, maar de man is nu éénmaal een geboren verteller die toevallig ook bijzonder goed aan een stuurwiel kan draaien. Als hij dan ook nog eens een klassieke hot-hatch bij het nekvel neemt, vormt dat een onmiskenbaar recept voor onze video op zondag rubriek.

In 2021 presenteerde Renault een knap concept om de 5 nieuw leven in te blazen als een EV, en die wagen gaat nu ook effectief naar de showrooms komen. Mooie looks alleen vullen echter geen gaatjes, dus besloot Renault dat Alpine de nieuwe 5 mag overgieten met een sportief sausje. Daarmee blijven ze trouw aan de originele receptuur, want de oer-5 kreeg destijds ook een Alpine versie in de catalogus.

In de jaren ’70 en ’80 moest je een turbo hebben, en dat zal geweten zijn als je in deze pocket rocket rond ketst. Het aantal Turbo-logo’s staat wel in contrast met het vermogen, want de 110 paarden onder de kap spreken de dag van vandaag niet meer tot de verbeelding. Toch is zo een R5 Alpine Turbo geen trage jongen, want het gewicht van slechts 850 kg zorgt voor zeer acceptabele sprintcijfers. Goedkoop zijn ze echter niet (meer), voor een mooi onderhouden exemplaar mag je tegenwoordig zeker 30.000 euro opdiepen uit je broekzak.