Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Onder de noemer “Reloaded By Creators”, restaureert Officine Classiche klassieke modellen van Fiat, Alfa-Romeo, Abarth en Lancia voor de historische afdeling van de FCA group. Soms worden er ook recreaties gebouwd op basis een moderne architectuur. De projectwagens worden te koop aangeboden, soms als een pièce unique, of soms in kleine oplagen. Het is onder die laatste noemer dat FCA Heritage de Abarth 1300 OT wil eren.

Onder het woord eren kan je vrij letterlijk lezen: buiten de naam is er geen enkele rechtstreekse verwantschap met de originele Abarth 1300 OT. Dit eerbetoon aan de Group 4 racewagen uit de sixties wordt namelijk gebouwd op basis van de Alfa 4C, inclusief de aandrijflijn en de ophanging. Dat is een wel overwogen keuze geweest, want de 1300 OT had -net als de 4C- een midden motor met achterwielaandrijving. De 1300 OT was net als de 4C een pluimgewicht, en de nieuwe carbon fiber body zal het geheel zeker niet zwaarder gaan maken.

Abarth Classiche 1300 OT

Styling gewijs wordt de persicoop inlaat en de plexiglas achterruit van de klassieke racer geïntegreerd in het nieuwe design. Een design dat voor de rest bijzonder weinig visuele identiteit van het origineel behoudt. In feite heeft men voor het ontwerp van deze koets verder geborduurd op die andere tribute wagen op basis van een 4C: namelijk de 1000 SP uit 2021. Die wagen had veel meer visuele verwantschap met zijn oudere broertje, waardoor het design van deze 1300 OT toch wel erg veel ruimte tot interpretatie laat.

Abarth Classiche 1300 OT

Heb je interesse om eentje van de slechts vijf geplande productiemodellen aan te schaffen, dan ga je snel moeten zijn. Of misschien ook niet, want FCA Heritage moet eerst op zoek naar vijf low-mileage occasies van de 4C. Je leest het goed, er worden geen nieuwe chassis’ geproduceerd voor deze creatie. Eén ding is wel zeker: het prijskaartje zal niet mals zijn. Als je weet dat de 1000 SP reïncarnatie enkele jaren geleden al voor 200.000 euro van eigenaar wisselde, dan gaat deze Abarth Classiche 1300 OT zeker niet minder moeten opbrengen.