Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is niet de bedoeling om Marco Borsato te citeren, maar dromen zijn bedrog zo ontdekte Vern Schuppan. Zijn idee om de racer waarmee hij Le Mans had gewonnen om te vormen in een uitstekende supersportwagen eindigde in een financiële kater. Jammer, want het blijkt een van de beter supercars uit de nineties te zijn…

Vern deed meer dan zomaar straatbanden op een 962 te gooien en er een torenhoog prijskaartje op te plakken. Niet alleen nam hij designer Mike Simcoe onder de arm om een moderner en eleganter kleedje uit carbon te voorzien, de 962 kreeg ook een carbon monocoque in plaats van eentje gemaakt uit aluminium. Niettemin bleef de teller op minder dan een handvol exemplaren steken door het wegvallen van een grote bestelling. En zo werd een wagen die kennelijk kan schitteren op circuit en weg -dankzij airco (!) en een verrassend vergevingsgezinde ophanging (mogelijk door het lage gewicht en de stijve structuur)- onrecht aangedaan. Geniet mee van een trip door Wales met het exemplaar van niemand minder dan Simon Kidston himself.