Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het glooiende circuit van Brands Hatch hoste de twee de ronde van de Fanatec GT World Challenge Europe, en meer specifiek de eerste en tweede ronde van de Sprint Cup. Het Sprint format betekent dat er twee wedstrijden van een uur gereden worden, eentje op zondag voormiddag, en eentje op zondag namiddag. Landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts hebben al drie titels in de Sprint Cup onder de riem, en maakten op zaterdag hun intenties duidelijk om een vierde aan dat rijtje toe te voegen.

Het was de Emil Frey Racing Ferrari in handen van Ben Green die de trein voormiddag op gang trok, en een kloof kon slaan met de achtervolgers. Regend kampioen Mattia Drudi probeerde Dries Vanthoor af te houden voor de tweede plaats, maar moest na herhaaldelijke aanvallen de Belg laten voorgaan. De strijd om de eerste plaats zou uiteindelijk op een sprintje tussen de mechaniekers gaan uitdraaien. Dankzij een onwaarschijnlijk snelle stop van de WRT-crew, kon Charles Weerts als eerste terug de baan op schieten, en zo de wedstrijd naar zijn hand zetten.

De schitterende Mann-Filter “Mamba” Mercedes van Lucas Auer en Maro Engel mocht de namiddag race vanaf pole starten, en zou die ook winnen. Giacomo Altoè stootte door tot de tweede plaats, en gaf alles wat hij in de Ferrari van Emil Frey Racing kon vinden. Desondanks kon hij nooit dicht genoeg komen om een bedreiging te vormen. De volgende stop voor de Sprint Cup vindt plaats in Misano op 18mei, waar twee 60-minuten races op het programma staan.