Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Voor eenieder die dit jaar richting Italië trekt hebben we een top tip voor een aangename tussenstop. Het Museo Nazionale dell’Automobile in Turijn heeft immers een indrukwekkende expo aangaande niemand minder dan Senna lopen.

Eerste blikvangers bij deze -mooi opgebouwde- expo zijn uiteraard de vierwielers. Zijnde: twee karts uit zijn beginperiode (1978-1982), negen eenzitters: van de eerste Van Diemen RF82-Ford uit 1982 tot de laatste Williams FW16-Renault uit 1994, maar ook de verbazingwekkende Mercedes 190 2.3 16v met nummer 11 waarmee Senna in 1984 de Race of Champions won (vóór Lauda). De twee aanwezige Mclarens, de McLaren MP4/4-Honda en McLaren MP4/6-Honda, zijn trouwens helaas reproducties. Maar dat mag de pret niet bederven, want daarnaast zijn ook zijn iconische helmen, racepakken, trofeeën alsook horloges (!) te zien. Voeg daar nog 114 welgekozen foto’s aan toe en je hebt een mooie ode aan een iconische F1-piloot.

Maar er is niet alleen de tentoonstelling -die nog loopt tot 13 oktober- er zijn ook op welbepaalde donderdagen gesprekken over Senna met toppers als Jean Alesi en Riccardo Patrese. Check dus zeker de website van het museum alvorens je richting het zuiden trekt: https://www.museoauto.com/mostre/