Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
HmuijUuk4HM

In de jaren ’70 was de Noord-Amerikaanse automarkt flink aan het veranderen. Sportwagens kregen een slechte naam, en dreigden zelfs geband te worden. De veiligheidseisen voor nieuwe productiewagens werden flink aangescherpt, waardoor de Porsche 911 dreigde uit de boot te vallen. Om te anticiperen op die verandering, besloot Porsche dat een radicale verandering in hun designfilosofie nodig was. Ex-GM designer Tony Lapine en zijn “Guru’s” team pende een auto neer die brak met alle basisprincipes waar het merk tot dan voor had gestaan.

De Porsche 928 had het begin moeten zijn van een revolutie, maar die kwam er nooit. De Porsche-klanten bleven vasthouden aan de 911, waardoor de 928 de geschiedenis in ging als een mislukking. En dat is niet geheel terecht, want de 928 is zeer bijzondere auto. De aluminium V8 is watergekoeld en de versnellingsbak ligt boven de achteras voor een betere gewichtsverdeling. Alles bedieningen in de wagen zijn elektrisch of pneumatisch, waardoor de 928 meer dan duizend stekkerverbindingen en drie kilometer elektrische bekabeling huisvest.

De motorkap, spatschermen en deuren zijn uit aluminium vervaardigd. De carrosserie is verzinkt, de voorkant, de achterkant en de dorpels zijn van kunststof. De koets heeft een bijzonder abstract design, met slechts één harde leading edge die de lange motorruimte verbindt met druppelvormige greenhouse van de 928. Een klassiek en tijdloos design, dat lang in de vergetelheid heeft geleefd, maar steeds meer en meer de nodige waardering krijgt.

Bron: https://www.youtube.com/@AutoDidaktFilms