Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tour Auto, we zijn er al jaren fan van, mede door het erg divers deelnemersveld. Een veld dat dit jaar ook een Ferrari 512M bevatte, een waar genot voor het gehoor…

De Tour Auto is niet alleen speciaal omwille van de lange geschiedenis -zelfs langer dan de Tour de France op twee wielen(!)- maar tevens omwille van de glamoureuze start in Parijs en breed scala aan wegen door Frankrijk: gaande van lokale rallywegen tot specials op circuits die onze zuiderburen rijk zijn. Minstens even indrukwekkend is echter het deelnemersveld dat kan gaan van een Porsche 356 over een Alpine A110, een Ford GT40 tot jawel een Ferrari 512M. Het was de wagen die in het langeafstandracen -en met name Le Mans- Porsche met hun 917 moest bekampen. Van zo’n 917 zijn er inderdaad twee originele exemplaren met nummerplaat, maar dat er ook een 512 -in dit geval een late ‘M’ oftewel ‘Modificata’- is geregistreerd voor de openbaren weg was nieuws voor ons. Niettemin zijn we die eigenaar dankbaar dat we zo kunnen genieten van dit circuitmonster te zien -en vooral te horen- op piepkleine slingerwegen…