Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Aloha Wanderwell, née Idris Galcia Welsh, was niet bepaald een huislijk type. De Canadese verliet haar thuis in 1922, om op haar zestiende te solliciteren voor de Wanderwell Expedition: een reis rond de wereld met een Ford Model T die in The Million Dollar Wager van Walter Wanderwell kaderde. Noem het gerust een weddenschap tussen hen en andere teams, om te zien wie het eerst de aardkloot per auto kon omzomen.

Walter nam Aloha aan boord, trouwde haar van zodra ze meerderjarig was en kroonde haar tot First Female to Drive Around the World in an Automobile. Gaandeweg werd ze evenwel zoveel meer, omdat de reis ook op film gedocumenteerd moest worden. Haar biografie maakt dan ook gewag van ‘the internationalist, explorer, author, filmmaker, and aviatrix’. Kortom: een octaanchick om U tegen te zeggen.