Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij een nieuwe website horen nieuwe rubrieken. ‘Buiten de Rijlijn’ is er zo één, die we jullie voortaan elke zaterdag presenteren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze mooi lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat de boog niet altijd gespannen kan staan en er ook eens iets anders als pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

 

THESE INSANELY REAL MODEL CARS ARE LIKE HOT WHEELS FOR ADULTS – Thrillist

Custom Die CastModelauto’s zijn er in alle maten en kleuren. Helaas is er van een model vaak maar één variant beschikbaar. Ben je op zoek naar een identieke kopie van je eigen wagen, moet je zelf aan het klussen. Of je kan Your Car In Diecast inroepen om het voor jou te doen. Thrillist contacteerde de man en verduidelijkt wat hij allemaal aanpast. Kleuren, striping, logo’s, wielen, alles wordt aangepast zoals het bij de echte auto is gedaan.

– Freek Temse, Freelancer

De mysterieuze verdwijning van Rudolf Diesel – Nostalgium.nl

Laat het woord ‘Rudolf’ weg en het zou een krantenkop van anno nu kunnen zijn. Toch vond dit bizarre voorval al in het najaar van 1913 plaats, toen de uitvinder van de zwarte pomp op mysterieuze wijze verdween. (Zelf)Moord of een gewiekste verdwijntruc, AutoWeek-collega Frank Jacobs zet alle feiten op een rijtje om dit weinig bekende feit nog eens in de actualiteit te brengen. Dat doet hij trouwens op zijn puike Nostalgium-weblog, dat zich in dergelijke berichten specialiseert.

– Ken Divjak, Redacteur

Any Given Sunday At Daikoku PA – Speedhunters

DaikokuEén van de redenen waarom ik de collega’s van Speedhunters frequenteer, is vanwege hun JDM-content. En ook nu weer weten ze te verrassen met een Cars & Coffee in Daikoku PA, Yokohama. Eclectischer dan dit wordt het niet, met de meest uiteenlopende soorten twee- en vierwielers zoals alleen de Japanners dat kunnen. Fotograaf Ron Celestine nam ditmaal enkel zijn 70-200mm mee en legde zichzelf zo een creatieve beperking op waardoor zijn beelden er ietwat anders uitzien, maar zeker niet minder smakelijk.

– Pieter Ameye, Coördinator

 

http://youarenotaphotographer.com/

Sinds de wereld van de fotografie toegankelijker geworden is in kost en techniek, kan/wil iedereen zich het label fotograaf opplakken. Er is tegenwoordig zelfs meer aanbod dan vraag, waardoor de gemiddelde prijzen -en helaas ook de kwaliteit- met rasse schreden achteruit gaan. Het werk van de huis-, tuin-, en keukenfotograaf wordt al snel ‘goed genoeg’ bevonden, en dat is frustrerend voor de professional. Zodanig zelfs, dat twee vrouwelijke collega-fotografen onlangs de handen in mekaar sloegen om YouAreNotAphotographer.com op te richten.

– Bert Claes, Fotograaf