Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij ons is het bestellen van auto-onderdelen via Amazon lang niet zo ingeburgerd als in de Verenigde Staten. Maar wat de Amerikaanse eigenaar van een E36 M3 overkwam, is op zijn minst opmerkelijk. Toen de koppeling van zijn pride ‘n joy aan vervanging toewas, bestelde hij het kleinood via de webwinkel, waarna het onderdeel niet veel later netjes voor zijn deur geleverd werd. Maar bij het openen van het pakje had de man toch enige moeite om het onderdeel met dat van de foto bij het artikel te identificeren.

“My clutch has been slipping progressively as of late and my buddy said it needs to be changed asap. Yesterday, I purchased a replacement OEM Sachs clutch kit off of Amazon. I received it today and this is what I got. It looks nothing like the stock photo on Amazon so I’m thinking I received the wrong part? I put a Sharpie in front of it for comparison. Does anyone have a picture of what the OEM clutch is supposed to look like?”

900 Nm

Het hoog kwalitatieve onderdeel met vier individuele koppelingsplaten was niet alleen nogal bijzonder op het eerste zicht, maar ook nog eens opvallend klein. De man ging daarom dan maar te rade op zijn vertrouwde BMW M3-forum om niet veel later tot de conclusie te komen dat om een koppeling voor een F1-bolide gaat. Volgens producent ZF kan de bewuste koppeling een piekkoppel aan van 900 Nm, maar een prijs voor het onderdeel wou het bedrijf niet geven.

Volgens de ene is de koppeling tussen de 5.000 euro en 7.000 euro waard, maar volgens de andere kan dat ook makkelijk vijf keer zoveel zijn. Rest alleen de vraag wat de man nu met zijn Formule 1-koppeling gaat doen. Qua conversation piece op de schouw kan het in ieder geval tellen. Wat zou jij ermee doen?

[Bron: Motorauthority]