Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vanaf 20 mei komt een einde aan de vrijstelling voor de keuring voor auto’s met een O-plaat. Voorlopig geldt de maatregel enkel in Vlaanderen.

Een van de voordelen en gemakken van een auto met een O-plaat was dat je er niet ieder jaar mee naar de keuring moest. Daar komt vanaf 20 mei nu een einde aan, weet Goca. Auto’s die ouder zijn dan 50 jaar moeten voortaan elke vijf jaar gekeurd worden. Auto’s tussen 30 en 50 jaar moeten iedere twee jaar op controle en auto’s tussen de 25 en 30 jaar zullen ieder jaar terug gekeurd moeten wordn. De keuring wordt wel aangepast aan de leeftijd van de auto.

Enkel in Vlaanderen

Zoals dat in ons land wel vaker het geval is geldt de maatregel (voorlopig) enkel in Vlaanderen en dus niet in Brussel of Wallonië. Maar ook daar zal de maatregel in voege treden, zij het iets later. De keuring zal bovendien ook verschillend zijn naar gelang de ouderdom van de auto. Hoe ouder de auto, hoe minder strikt de keuring dus.

Bij de oudste voertuigen zal de controle onder meer bestaan uit het nazicht van de lichten, de banden, de remmen, de stuurinrichting, het chassis, algemene roestvorming, etc. De meest recente ‘oldtimers’ zouden bovendien ook aan een emissietest onderworpen kunnen worden. De gewone tarieven voor de autokeuring zullen van toepassing zijn.

[Bron: Goca]