Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij een nieuwe website horen nieuwe rubrieken. ‘Buiten de Rijlijn’ is er zo één, die we jullie voortaan elke zaterdag presenteren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze mooi lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat de boog niet altijd gespannen kan staan en er ook eens iets anders als pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

‘Ik denk niet dat ik beste vrienden kan worden met een machine’, Steve Wozniak – De Tijd

Steve-WozniakAls mede-oprichter van Apple en de computer zoals we hem vandaag kennen, is de Amerikaan Steve Wozniak de geknipte persoon om de technologie van de toekomst in vraag te stellen. En hoewel Wozniak uiteraard een grote voorstander is van technologie as such, heeft hij toch zijn bedenkingen bij de opkomst van artificiële intelligentie. Zelf noemt hij die vooral artificieel en weinig intelligent. Wozniak deed deze en andere uitspraken afgelopen week in Brussel, waar hij te gast was voor een lezing en De Tijd hem wist te strikken voor een uitgebreid interview.

– Pieter Ameye, Coördinator

Watch Stories – Crown & Caliber

Het boek waar ik vorig jaar het meest van genoten heb? Dat moet A Man & His Watch zijn, een bundel verhalen van Matt Hranek die anekdotes over de horloges van bekende personages vertelt. Dat er na het succes van deel 1 een tweede versie komt, is nu al zeker. Maar ook dat er zeker zoveel mooie verhalen te rapen vallen bij Jan met de Pet. En precies die verhalen wil Crown & Caliber, een bekende horlogesite uit Amerika, nu verzamelen. De eerste inzendingen staan al online en gaan je gegarandeerd inspireren om je eigen horlogehistoriek te traceren.

Ken Divjak, Redacteur

The Wine Wankers – INSTAGRAM

Als je een lekker glas wijn best wel weet te waarderen, dan zal een app als Vivino je niet vreemd zijn. Waar die laatste vooral dient om info op te zoeken over een fles die je bij de hand hebt, kan het zijn dat je je graag ook eens laat inspireren. Laat Instagram ook op dat vlak een handige toepassing zijn. Via The Wine Wankers krijg je niet alleen mooie beelden voorgeschoteld, ze worden ook vergezeld van wat uitleg over de wijn(en) in beeld. Is Instagram niet zo jouw ding? Dan hebben ze ook een gewone site waar je terecht kan.

– Dieter Verschaeve, Freelancer

Het Kasteel van Nürburg – Eifelgids

Als je na de thriller van afgelopen weekend zin hebt gekregen om binnenkort zelf eens naar de Nürburgring af te zakken, dan loont het zeker de moeite om het bijhorende kasteel te gaan bezoeken. Iedereen kent het monument wel van ziens, maar slechts weinigen kennen de precieze historie achter deze ruïne. Het is zelfs zo dat niemand exact kan zeggen van wanneer het kasteel dateert, maar de eerste vernoemingen gaan zover terug als het jaar 1166. Vermoedelijk is het een Romeinse wachtpost van oorsprong, tot de burcht in 1290 in Keulse handen kwam. Voor de rest van de historie verwijzen we je graag door naar deze link.

– Bert Claes, Fotograaf

Google Duplex, De parodieën – Dutch Cowboys

De bellende Personal Assistant die Google vorige week voorstelde op I/O 2018 zorgde meteen voor heel wat controverse. Een kunstmatige intelligentie die in jouw plaats een tafel gaat reserveren in je favoriete restaurant, het klinkt geweldig maar roept tegelijk ook heel wat vragen op. Dutch Cowboys verzamelde al enkele impressies die niet lang na de voorstelling op YouTube opdoken.

– Koen De Beer – Freelancer

Ugly Design – INSTAGRAM

Maak kennis met het Instagramaccount Ugly Design van Jonas Nyffenegger en Sebastien Mathys. De Zwitsers verzamelen foto’s van de meest grappige en tenenkrullende ontwerpen. We twijfelen er niet aan dat er ook al eens een fotoshop op terecht komt, maar vinden de collectie aan absurde voorwerpen toch de moeite om eens te bekijken. Er verschijnt beslist een glimlach op je gezicht bij het zien van zoveel bizarre creativiteit.

– Freek Temse, Freelancer