Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tijdens de afgelopen Grand Prix de Monaco Historique bracht Lamborghini een oude bekende mee naar de straten van Montecarlo.

Lamborghini viert dit jaar 50 jaar Espada en organiseert daarom gedurende het ganse jaar verscheidene evenementen die de bijzondere vierzitter terug onder de aandacht moeten brengen. De Marzal was de voorloper van de Espada een verbaasde in 1967 vriend en vijand. En dat niet alleen door zijn naar Lamborghini-normen erg brave en dwarsgeplaatste 175 pk sterke 2.0-liter zes-in-lijn (letterlijk een in twee gesplitste Miura-motor), maar vooral ook door zijn bijzonder futuristische styling met glazen gullwingdeuren en grote glaspartijen rondom.

Lamborghini Marzal

Lamborghini MarzalLamborghini Marzal

Kwestie van de Marzal nog wat meer spectaculair te maken werd het interieur bovendien afgewerkt in een bijzonder reflecterende stof waardoor het buitenaardse aspect van de concept nog eens fel versterkt werd.

Lamborghini Marzal

Ererondje

Lamborghini presenteerde de Marzal in 1967 aan het grote publiek tijdens het Salon van Genève. Maar het was niet veel later, tijdens de Grote Prijs F1 van Monaco, dat de vierzitter voor het eerst ook dynamisch in actie zou komen. Vlak voor de wedstrijd deed de Marzal een ererondje met achter het stuur niet minder dan prinses Grace en prins Rainier III van Monaco.

Lamborghini Marzal

Lamborghini MarzalLamborghini Marzal

Nu, 51 jaar later, mocht de Marzal nog eens opdraven om hetzelfde te doen. Maar dan met Prins Albert van Monaco achter het stuur die voor de gelegenheid vergezeld werd door zijn neef Andrea Casiraghi.