Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een standaard 488 GTB is nu eenmaal ook maar gewoontjes.

Want wie een trouwe klant is in Maranello en nog de nodige centen over heeft, gaat het merk een stap verder. Via het Special Projects-programma kan je immers een unieke auto bouwen. Die is dan wel gebaseerd op een standaard model en behoud veelal ook de aandrijflijn, maar verder kan alles. Ferrari zou Ferrari niet zijn mocht het over de meeste van die projecten niet eens communiceren. Maar Deborah, de eigenaar van deze one-off SP38 Deborah, deelt haar creatie graag met de buitenwereld.

ferrari sp38

De SP38 is in dit geval gebaseerd op een standaard 488 Berlinetta, maar kreeg een nieuw koetswerk dat volgens Ferrari doet terugdenken de F40. Al zien wij, met uitzondering van de louvres boven de centraal geplaatste 3,9-liter Twin Turbo V8, weinig visuele invloeden van de legendarische Effe Quaranta. Zelfs de substantiële achterspoiler, die er wel degelijk is, doet niet meteen terugdenken aan het origineel.

ferrari sp38

Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Gelukkig heeft het design van de SP38 Deborah voldoende eigen invloeden om toch nog een coherent geheel te vormen. Het ontwerp doet dan ook nauwelijks terugdenken aan dat van zijn donor 488. En dan vooral omdat de fameuze zijdelingse luchtopeningen zijn ingeruild voor subtiel verborgen exemplaren. Over technische specificatie blijven de Italianen verder akelig stil. Het enige wat ze nog meegeven is dat het interieur compleet ‘Tailor Made’ zal zijn. Maar dat spreekt voor zich.

ferrari sp38

Meer foto’s en afbeeldingen volgen vermoedelijk vanaf zaterdag aanstaande wanneer de SP38 zijn publiek debuut zal maken op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Ongetwijfeld een van de enige en laatste keren dat de unieke Ferrari voor het grote publiek te zien zal zijn.