Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dit weekend maakt het Circuit de la Sarthe zich op voor een nieuwe editie van ‘s werelds meest gerenommeerde etmaalrace. We helpen je alvast om alle deelnemers te herkennen.

Gezien de (technische) dominantie van Toyota Gazoo Racing in de LMP1-klasse kan het dit jaar enkel van zichzelf verliezen. Toch zal iedereen zijn hart vasthouden tot en met zondag om 15 uur wanneer een van de twee TS050 Hybrids effectief als eerste over de finishlijn rijdt en daarmee, na vele jaren geduld, de tweede Japanse constructeur wordt die met de overall overwinning op LM aan de haal gaat.

Le Mans time table 2018

In de LMP2, LM GTE Pro en LM GTE Am zijn de kaarten dan weer beter geschud met waardoor de bolides een stuk dichter bij elkaar liggen. Met in het totaal 99 auto’s op het iets meer dan 13 km lange circuit valt er gelukkig altijd iets te beleven. Maar omdat de auto’s onderling lang niet altijd even herkenbaar zijn, is er deze spotter’s guide die extra duiding brengt.

2018 24 uur le mans

(Top tip: onderstaande afbeeldingen openen in nieuw venster!)

2018_Spotters_Guide_LM24_01

2018_Spotters_Guide_LM24_01

2018_Spotters_Guide_LM24_01

[Meer info: 24h Le Mans]